Vlad Țurcanu | Prin demisia sa, Marian Lupu a transformat o situație de facto în una aproape de jure

  • 10 Decembrie 2016 16:08
Vlad Țurcanu | Prin demisia sa, Marian Lupu a transformat o situație de facto în una aproape de jure

“Prin demisia sa, Marian Lupu a transformat o situație de facto în una aproape de jure, ca să spun așa, pentru ca de mai mulți ani președintele adevărat al PD este Vladimir Plahotniuc, și asta se știe.

 L-am văzut pe domnul Lupu a doua zi după retragerea sa din cursa prezidențială și era adânc abătut, dar starea aceasta a sa se datorează nu numai acelei decizii care probabil i-a fost impusă, dar și faptului că în ultimii ani el a acceptat în mod ciudat să fie sacrificați mai toți fruntașii PD care făceau parte din anturajul său, și aș aminti aici doar pe doi dintre aceștia, Valeriu Lazăr și Andrei Popov, dar mai sunt și alții. Ponderea lui Marian Lupu în partidul pe care l-a condus, așadar, și-așa era în declin, așa că astăzi s-a materializat o situație care se produsese mai înainte.

Prin demisia sa, Marian Lupu se alătură acelui grup de politicieni în care ne puseserăm multă speranță în 2009, dar care ne-au dezamăgit crunt. Serafim Urechean, Vladimir Filat, Marian Lupu... E o chestiune de timp până al patrulea din acel grup va părăsi scena politică, compromis și el în mod iremediabil, Mihai Ghimpu”, a afirmat fostul consilier prezidențial, Vlad Țurcanu, într-un comentariu pentru Radio Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
2,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,06 m/s
Mon
7
Tue
7
Wed
7
Thu
3
Fri
3
Arhivă Radio Chișinău