Vlad Țurcanu: Președintele Igor Dodon promovează o politică izolaționistă (Ora de vârf)

  • 13 Iulie 2017 17:09
Vlad Țurcanu: Președintele Igor Dodon promovează o politică izolaționistă (Ora de vârf)

Președintele Igor Dodon promovează o politică izolaționistă, de respingere a oricărei forme de cooperare în raport cu Occidentul, în primul rând, și cu anumite organisme internaționale, susține fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu. El a comentat în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, declarațiile lui Igor Dodon care a spus într-un interviu pentru presa din Belarus că o aderare a Republicii Moldova la NATO ar atrage țara în război.

Analistul politic a atras atenția că prin aceste declarații Igor Dodon dezinformează cetățenii și nu corespund adevărului, specificând că nu se pune problema aderării Republicii Moldova la NATO, ci a deschiderii unui oficiu de legătură NATO la Chișinău. 

Pe termen mediu și lung, o asemenea politică cu siguranță ar afunda și mai mult Republica Moldova într-o zonă periferică a lumii și ne-ar compromite substanțial șansele de a răzbi în materie de economie, de bunăstare socială. Mai sunt în acel interviu și alte declarații pe care le consider iresponsabile, pentru că dezinformează publicul din Belarus și din Republica Moldova, niște declarații evident manipulatorii, care scot din context niște cifre și le prezintă pentru a se insinua că Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană ar fi un eșec. Dacă Igor Dodon ar fi consultat datele BNS ar fi văzut că în prezent, 65% din exporturile noastre se îndreaptă către piața Uniunii Europene și tendința de creștere este evidentă.”

Referindu-se la vizita președintelui Igor Dodon în Belarus, analistul a spus că șeful statului încearcă să politizeze relația cu Belarus, un stat cu care Republica Moldova a păstrat de-a lungul anilor raporturi pragmatice, în primul rând comerciale.

Fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu a mai declarat că este greu de imaginat contribuția președintelui Igor Dodon la consolidarea relațiilor comerciale dintre Republica Moldova și Belarus prin vizite de curtoazie, întrucât din programul vizitei reiese că punctul central este participarea președintelui la un concurs de muzică ușoară.

Invitații de acest gen vin tot timpul la Președinție. Nu știu dacă este de bonton să răspunzi tuturor acestor invitații. Din punct de vedere protocolar, este un nivel care nu se ridică la înălțimea funcției de președinte de a te deplasa în Belarus ca să participi la un concurs de muzică ușoară”, a comentat Vlad Țurcanu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău