Vlad Țurcanu: PDM a putut folosi timpul pentru a șterge urme înainte de a-și retrage oamenii din fața instituțiilor statului

  • 15 Iunie 2019 07:42
Vlad Țurcanu: PDM a putut folosi timpul pentru a șterge urme înainte de a-și retrage oamenii din fața instituțiilor statului

Analistul politic Vlad Țurcanu consideră că era doar o chestiune de timp până când Partidul Democrat și-ar fi retras oamenii. El crede că în această perioadă democrații au încercat să șteargă niște urme, relatează Radio Chișinău.

Analistul politic Vlad Țurcanu consideră că era doar o chestiune de timp până când Partidul Democrat și-ar fi retras oamenii. El crede că în această perioadă democrații au încercat să șteargă niște urme.

„Era o chestiune de timp până când Partidul Democrat ar fi urmat să-și retragă oamenii, militari și paramilitari din fața instituțiilor statului, dar probabil a folosit acest răstimp pentru a-și pregăti retragerea și eventual pentru a șterge niște urme. Deși, cred că urme încă au rămas în cadrul instituțiilor pe care Partidul Democrat le-a avut sub control până astăzi. În timp apropiat sau poate mai târziu vom afla lucruri incredibile despre ce s-a petrecut în acele instituții. Ele au permis în acest teritoriu lucruri de o gravitate inimaginabilă, de la urmărirea unor persoane publice până la dispariția unor sume uriașe de bani din visteria statului”, a menționat Vlad Țurcanu.

Vlad Țurcanu crede că este foarte important ca noua administrație să nu dezamăgească populația:

E important de văzut cum se vor manifesta blocul ACUM și PSRM, după ce au câștigat această bătălie extrem de dură cu PD. E important și ca această nouă administrație să-și calculeze foarte bine pașii și să nu dezamăgească foarte repede. Pentru a realiza ceea ce au propus cele două formațiuni este important ca cele două entități să nu revină la agendele lor de dinainte. Dacă ar face această greșeală, atunci ar interveni o dezamăgire profundă din partea electoratelor lor și poate ar permite PD, înainte ca el să fie destructurat, să revină și să-și ia revanșa.

Și știți, probabil, temerea pe care o are electoratul pro-european, că Igor Dodon ar face coaliție peste ceva timp cu rămășițele din PD sau cu niște deputați de la grupul Șor și ar elimina blocul ACUM de la guvernare. Ar fi o mare greșeală dacă s-ar întâmpla asta și R. Moldova ar reintra în niște turbulențe politice de genul celor pe care le-a avut în ultimele zile. Cred că Igor Dodon e dator blocului ACUM, care i-a salvat cariera, care era pe punctul de a fi desființat nu numai ca politican, dar și ca persoană de către PDM”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:1 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Sat
22

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău