Vlad Țurcanu: Mă întreb dacă Igor Dodon în mod intenționat recurge la acțiuni vădit provocatoare

  • 18 Octombrie 2017 18:19
Vlad Țurcanu: Mă întreb dacă Igor Dodon în mod intenționat recurge la acțiuni vădit provocatoare

Cea mai importantă parte din decizia Curții Constituționale privind suspendarea lui Igor Dodon este constatarea faptului că președintele poate respinge doar o singură dată candidatura unui ministru, propusă de premier, a comentat fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu, în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău.

Totodată, subliniază expertul, interpretarea destul de largă a Curții deschide calea pentru mai multe posibilități, ce pot fi folosite de Partidul Democrat, care deține funcțiile de spicher și de premier și vor putea prelua atribuțiile președintelui în cazul suspendării acestuia: 

„Trebuie să constatăm că deznodământul respectiv era unul previzibil, dacă e să analizăm viziunea acestei componențe a CC din ultimii ani.  Am văzut grupuri de oameni care s-au bucurat după această interpretare a Curții, dar am urmărit și îngrijorări care se referă la posibilitatea PD de a concentra în mâinile sale mai multă mai multă putere. Și într-adevăr, interpretarea destul de largă a Curții deschide calea pentru mai multe posibilități, care vor putea fi fructificate de partidul de guvernământ în anumite jocuri politice. Acum mă întreb dacă Igor Dodon în mod intenționat recurge la acțiuni vădit provocatoare, știind din capul locului că nu i se va permite să meargă prea departe. Fie I. Dodon dorește cu tot dinadinsul să fie suspendat, pentru a se victimiza și a obține muniție politică pentru campania electorală de anul viitor, fie acesta face jocul PD, oferind acestuia posibilitatea să ia decizii nepopulare în locul său, Dodon rămânând într-un asemenea caz nepătat în fața electoratului său. În ambele cazuri în prim-planul opiniei publice rămân I. Dodon și liderii PD, a declarat Vlad Țurcanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău