Vlad Țurcanu: Federația Rusă pune sub presiune tot flancul de Est al UE și al NATO (Ora de vârf)

  • 10 Mai 2017 17:47
Vlad Țurcanu: Federația Rusă pune sub presiune tot flancul de Est al UE și al NATO (Ora de vârf)

Participarea militarilor din grupul Operațional de Trupe Ruse din regiunea transnistreană la parada de la Tiraspol, din 9 mai, în ciuda avetismentelor autorităților din Republica Moldova, este pe de o parte un răspuns la decizia Chișinăului de instititui puncte vamale comune cu ucrainenii pe segmentul transnistrean și de refuzul alor noștri de a mai cumpăra energie electrică de la Centrala Kuciurgan, care aparține întreprinderii gigant – Rao EĂS Rosii, a afirmat analistul politul politic Vlad Țurcanu în emisiunea Ora de Vârf.

Pe de altă parte, în opinia lui Vlad Țurcanu, asistăm la un proces mai amplu prin care Federația Rusă pune sub presiune tot flancul de Est al UE și al NATO. Poate fi un răspuns la instalarea scutului antirachetă din România.

„Federația Rusă a fost și rămâne principalul contributor la acest proces de întărire a separatismului din stânga Nistrului, dar n-ar trebui să uităm de indiferența și de complicitatea autorităților de la Chișinău. Noi suntem aici în preajma armatei rusești, s-o numim așa chiar dacă oficial ea se numește misiunea de pacificare a Federației Ruse și ne simțim primii vizați, dar să nu uităm că în Vest este România unde a fost activat un scut antirachetă american cu permisiunea Bucureștiului și rușii au avertizat în repetate rânduri că vor exista consecințe pentru această decizia a americanilor de a amplasa scutul antirachetă la Deveselu, dar și în Polonia.”

Soldați și ofițeri ruși au mărșăluit alături de trupele militare cu destinație specială, unități de miliție și ale KGB-ului autoproclamatei republici nistrene. Este pentru al doilea an consecutiv când trupele ruse participă la parada militară de la Tiraspol. În ajun, ministerul de externe de la Chișinău a avertizat Rusia să se abțină de la participarea militarilor săi la parada de la Tiraspol.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău