Vlad Țurcanu: Decizia de expulzare a trei diplomați ruși este una prin care guvernarea de la Chișinău s-a alăturat Uniunii Europene (Ora de Vârf)

  • 28 Martie 2018 18:00
Vlad Țurcanu: Decizia de expulzare a trei diplomați ruși este una prin care guvernarea de la Chișinău s-a alăturat Uniunii Europene (Ora de Vârf)

Decizia de expulzare a trei diplomați ruși, chiar dacă un pic tardivă, este una dintre puținele decizii prin care guvernarea de la Chișinău s-a alăturat spațiului Uniunii Europene, consideră analistul politic Vlad Țurcanu. În cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău, comentatorul politic a mai spus că există totuși posibilitatea ca astfel Chișinăul să fi recurs la acest gest din interes.

„De această dată ne-am situat în rând cu un șir de state civilizate care s-au solidarizat cu poziția Marii Britanii. Ne-am alăturat unor acțiuni care au țintit o serie de acțiuni vădit dușmănoase ale Federației Ruse față de Occident. 

Mai bine mai târziu decât niciodată. Deși, la dorință, putem interpreta acest gest al Chișinăului. Putem spune, de exemplu, că s-a recurs la un asemenea gest din interes. Pentru ca să se întărească convingerea în Vest că actuala guvernare este una proeuropeană.

Și nu tot timpul este. Sau încearcă să se prezinte în felul acesta doar atunci când îi convine. Dar când urmărește niște scopuri electorale, poate neglija recomandarea de a nu schimba Codul Electoral.

În plus, ar trebui, poate, să constatăm că de puține ori, exceptând cazul de anul trecut, autoritățile moldovene au protestat, inclusiv prin această formă extremă totuși, față de imixtiunile Federației Ruse în treburile interne ale Republicii MoldovaDe exemplu prin organizarea în regiunea transnistreană a unor alegeri ruse fără consimțământul Chișinăului”, a spus Vlad Țurcanu.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău