Vlad Țurcanu: De fiecare dată Dodon când vine de la Moscova capătă un plus de curaj. PSRM și celelalte partide care încearcă să se pună în valoare, practic, ajută PAS să se mențină la cote înalte

  • 09 Octombrie 2021 09:34
Vlad Țurcanu: De fiecare dată Dodon când vine de la Moscova capătă un plus de curaj. PSRM și celelalte partide care încearcă să se pună în valoare, practic, ajută PAS să se mențină la cote înalte

Respectăm dreptul cetățenilor de a protesta. Este reacția partidului de guvernământ la anunțul opoziției de a organiza duminică un protest față de scumpirile în lanț din ultima perioadă și față de începerea urmăririi penale pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Potrivit unor comentatori politici, reanimarea opoziției este binevenită pentru că guvernarea devine mai eficientă, dacă are în calitate de adversar politic o opoziție incisivă, notează IPN.

Decizia opoziției de a organiza acțiuni de protest este în beneficiul guvernării, spune comentatorul politic Vlad Țurcanu. Potrivit lui, ideea protestelor ar fi fost inspirată de factori de decizie din Rusia, în timpul recentei vizite a lui Igor Dodon la Moscova.

„De fiecare dată Dodon când vine de la Moscova capătă un plus de curaj. PSRM și celelalte partide care încearcă să se pună în valoare, practic, ajută PAS să se mențină la cote înalte. Pentru că PAS după alegeri s-a pomenit fără adversari, atât de mici și neimportanți erau, iar acum reapar inamicii politici, iar guvernării îi este mai ușor să funcționeze în asemenea condiții”, a spus Vlad Țurcanu în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8.

La manifestația opoziției parlamentare de duminică s-ar putea alătura și Partidul Congresul Civic, formațiune care a protestat zilele acestea față de reținerea și suspendarea din funcție a lui Stoianoglo.

„Nu exclud că duminică vom merge la protest, dar decizia urmează a fi luată de Executivul Politic al partidului. S-a produs o fărădelege și o porcărie care a condus la o reacție dură din partea cetățenilor. Guvernarea să nu spere că protestele se vor răsufla atât de ușor. PAS a făcut o prostie mare care poate să-i coste scump și nu doar pe ei, ci pe toată țara. Prin această fărădelege țara este băgată în haos”, a spus reprezentantul Partidului Acțiunii Comune - Congresul Civic, Iurie Munteanu.

De cealaltă parte, reprezentanții puterii spun că respectă decizia opoziției de a organiza acțiuni de protest și se arată convinși că lupta cu corupția demarată de actuala guvernare are susținerea cetățenilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău