Vlad Țurcanu: Caracatița de tip mafiot pe care Plahotniuc a creat-o continuă să funcționeze, de aceea e important ca această garnitură a Legislativului să plece

  • 17 Aprilie 2021 14:48
Vlad Țurcanu: Caracatița de tip mafiot pe care Plahotniuc a creat-o continuă să funcționeze, de aceea e important ca această garnitură a Legislativului să plece

„Se vor împlini în curând doi ani de la abdicarea forțată a lui Vladimir Plahotniuc și fuga sa peste hotare, dar caracatița de tip mafiot pe care el a creat-o sau, se spune, doar a desăvârșit-o, a continuat să funcționeze”, scrie analistul politic, Vlad Țurcanu, într-un editorial pentru Podul.ro.

„Mecanismele prin care instituțiile statului sunt controlate după o altă logică decât cea legală au supraviețuit datorită componenței actualului Parlament, alcătuit în mare parte din deputați care doar de ochii lumii își schimbă, la răstimpuri, tonul și cocarda, dar esența le rămâne aceeași, de profitori și inamici ai intereselor publice. Chiar dacă formal s-au aflat în tabere politice diferite, ei și-au dat mâna de fiecare dată când li s-au potrivit socotelile, uneltind planuri de devalizare a bugetului sau legi strâmbe prin care să fie zdruncinat echilibrul etnic sau social. De aceea e important ca această garnitură a Legislativului să plece”, a subliniat autorul, într-un articol pe podul.ro.

El estimează, însă, că „revenirea la normalitate va mai dura. Prăbușirea în autoritarism și provincialism a fost bruscă, dar ieșirea din prăpastie va fi îndelungată. Cetățenii își vor putea lua „țara înapoi” treptat, ca atunci când, la război, este eliberat un oraș din mâinile ocupanților, cartier după cartier, clădire după clădire. Tot așa va trebui să se întâmple cu agențiile guvernamentale și celelalte structuri publice care în prezent în cel mai bun caz fac figurație, dar de regulă sprijină în coninuare fosta stăpânire, din ale cărei mâini s-au hrănit ani în șir. Una câte una, ele vor trebui smulse din strânsoarea fatidică a unor impostori care le dețin pe persoană fizică”, a punctat Vlad Țurcanu.

Sursa:podul.ro

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău