Ora de vârf | Vlad Țurcanu: „După mica revoluție pe care am avut-o la începutul lunii iunie, dacă lucrurile ar degrada într-un anume fel, s-ar putea ca înțelegerea dintre blocul ACUM și socialiști să sară în aer”

  • 11 Iulie 2019 16:00
0%
00:00:00
00:00:00

După demisia procurorului general Eduard Harunjen, ceilalți procurori din sistem vor încerca să se salveze prin a se pune, de exemplu, în slujba noii guvernări, atenționează analistul politic, Vlad Țurcanu.

La emisiunea „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău, el a spus că este posibil ca președintele Igor Dodon să fie interesat să preia ceva din rămășițele sistemului, fapt ce ar putea genera scântei între Blocul ACUM și socialiști:

Procurorii vor trage de timp și vor încerca toate metodele prin care să se salvgardeze, de exemplu prin a se pune în slujba noii guvernări. Și s-ar putea ca unii să reușească, întrucât este posibil, ca de exemplu, Igor Dodon să fie interesat să preia ceva din rămășițele de după destructurarea vechiului sistem, pentru ca acestea să servească scopurilor sale politice și poate și de acest ordin. Pentru că așa a procedat Igor Dodon cu fostul ministru al Finanțelor, Ion Chicu – l-a luat consilier la președinție.

Dacă s-ar întâmpla așa, atunci s-ar produce ceea ce numim restaurație, după mica revoluție pe care am avut-o la începutul lunii iunie și din punctul meu de vedere dacă lucrurile ar degrada în felul acesta s-ar produce diverse scântei dintre blocul ACUM și socialiști și e posibil ca la un moment dat ca această coaliție să sară în aer, dacă unii își imaginează într-un fel cursul de mai departe al R. Moldova și alții în alt fel”, a spus Vlad Țurcanu.

Analistul politic Vlad Țurcanu mai atrage atenția că odată cu plecarea lui Eduard Harunjen de la conducerea Procuraturii Generale, instituția nu se va reforma peste noapte, pentru că celelalte funcții cheie din procuratură au rămas ocupate de oameni din vechiul sistem.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău