Vlad Plahotniuc: Moscova hărțuiește deputații moldoveni

  • 12 Aprilie 2017 10:47
Vlad Plahotniuc: Moscova hărțuiește deputații moldoveni

Republica Moldova rămâne fermă pe calea democrației și a reformelor, în pofida mai multor impedimente, atât din interior cât și din exteriorul țării, susține președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, într-un editorial publicat de portalul american Daily Caller.

Potrivit liderului PD, Republica Moldova se confruntă cu diverse provocări, printre care corupția și vulnerabilitatea sistemului bancar.

În același timp, el a admis că țara noastră se confruntă cu probleme serioase legate de prezența militară rusă în regiunea transnistriană, unde sunt dislocați peste 1500 de militari, dar și de războiul din Ucraina. 

Vladimir Plahotniuc crede că președintele Igor Dodon, care ar avea viziuni pronunțate pro-ruse, ar putea utiliza aceste probleme pentru a dezbina societatea moldovenească. Totodată, liderul PD a menționat că Moscova hărțuiește deputații moldoveni pentru a împiedica autoritățile de la Chișinău să ancheteze fraudele din sistemul bancar. 

Vladimir Plahotniuc a mulțumit SUA că sunt alături de Moldova cu răbdare și hotărâre, în situația când Republica Moldova se confruntă cu astfel de probleme. 

La finalul editorialului liderul PD menționează că, deși Republica Moldova este o țară mică, nu este naivă cu privire la dificultățile pe care trebuie să le depășească și le-a cerut partenerilor să înțeleagă faptul că Moldova va avea în continuare nevoie de sprijinul aliaților occidentali.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău