Vlad Plahotniuc cere revocarea deciziei prin care a fost declarat indezirabil pe teritoriul SUA (ZdG)

  • 11 Iunie 2020 16:14
Vlad Plahotniuc cere revocarea deciziei prin care a fost declarat indezirabil pe teritoriul SUA (ZdG)

Vlad Plahotniuc a atacat într-o instanță de judecată de la New York decizia Departamentului de Stat al SUA, semnată de secretarul de stat Mike Pompeo, prin care la data de 18 ianuarie 2020 Vladimir Plahotniuc, soția și cei doi copii ai săi, au primit interdicție de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza „actelor de corupție semnificative” în care a fost implicat fostul lider al PDM.

Ziarul de Gardă scrie și publică un document, format din 27 de pagini, în care avocata fostului politician invocă precum că decretul emis de Pompeo contravine cu statutul de solicitant de azil al acestuia, motivând că, clientul său nu a beneficiat de un proces echitabil și nu a fost audiat înainte de a fi privat de dreptul de a se afla pe teritoriul SUA.

Irina Shpigel, avocata lui Vlad Plahotniuc, a atacat în judecată decizia prin care atât fostul lider al democraților, dar și membrii familiei acestora, au fost declarați indezirabili pe teritoriul SUA, că Plahotniuc a intrat pe teritoriul SUA pe data de 15 iunie 2019 și a cerut azil politic în Statele Unite, fapt ce i-a fost respins.

Apărarea lui Plahotniuc susține că clientului său nu i-au fost prezentate „informațiile credibile” ce au stat la baza deciziei Departamentului de Stat al SUA de a-l declara indezirabil, calificând-o drept „ilegală și nejustificată”.

Astfel, avocata lui Vlad Plahotniuc a solicitat instanței să declare decizia emisă de Departamentul de Stat al SUA, semnată de secretarul de stat Mike Pompeo, în privința lui Vlad Plahotniuc și a membrilor familiei acestuia, drept neconstituțională.

Ședința de judecată va avea loc vineri, 12 iunie, la o judecătorie din Brooklyn, New York, SUA.

sursa: Ziarul de Gardă

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău