Vlad Plahotniuc a fost ales președintele Partidului Democrat

  • 24 Decembrie 2016 13:41
Vlad Plahotniuc a fost ales președintele Partidului Democrat

Partidul Democrat l-a ales pe Vlad Plahotniuc președinte al formațiunii, în cadrul Congresului PDM, care a avut loc sâmbătă, 24 decembrie. Acesta a fost votat unanim. La congresul PDM au participat 900 de delagați.

El a declarat că a fost contact de mai mulți reprezentanți locali ai PD și rugat să candideze la președinția partidului.

În discursul său, Vlad Plahotniuc a declarat că viziunea de țară trebuie să fie orientată spre interiorul R. Moldova  nu spre exterior și că va lansa o campanie ca oamenii să rămână în R. Moldova. El a mai declarat că depolitizarea instituțiilor de drept ale statului se poate realiza prin schimbarea de mentalitate și că nimeni nu mai trebuie să se simtă protejat atunci când face ilegalități.

Prim-vicepreședinte al PDM a fost ales premierul Pavel Filip. 

Marian Lupu a declarat că a preluat Partidul Democrat în 2009, într-o perioadă de criză, iar președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a declarat că decizia de a schimba liderul este una importantă pentru Partidul Democrat. „Vreau ca PD să influențeze scena politică moldovenească în  așa fel ca R. Moldova să aibă partide tradiționale”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău