Vlad Plahorniuc: Am fost monitorizat de Interpol în anul 2007

  • 22 Februarie 2013 19:32
Vlad Plahorniuc: Am fost monitorizat de Interpol în anul 2007

Parlamentul l-a audiat vineri, 22 februarie, cu ușile închise pe ministrul afacerilor interne Dorin Recean, care a fost invitat de deputații comuniștii pentru a prezenta infomații dacă fostul prim-vicepreședinte al parlamentului, Vlad Plahpotmniuc se află în vizorul Interpolului.După audieri, Vlad Plahorniuc a declarat că a aflat de la ministru că a fost monitorizat de Interpol…

Parlamentul l-a audiat vineri, 22 februarie, cu ușile închise pe ministrul afacerilor interne Dorin Recean, care a fost invitat de deputații comuniștii pentru a prezenta infomații dacă fostul prim-vicepreședinte al parlamentului, Vlad Plahpotmniuc se află în vizorul Interpolului.

După audieri, Vlad Plahorniuc a declarat că a aflat de la ministru că a fost monitorizat de Interpol în anul 2007, dar că această procedură a fost încheiată din lipse de motive. Vlad Plahotniuc a precizat că a fost în vizorul Interpolului deoarece a aterizat pe un aeroport din Italia în același timp cu un grup de oamnei de afaceri ruși care au făcut achiziții importante în Italia.
 
Tot astăzi, deputații au audiat și o informație prezentată de procurorul general interimar, Andrei Pântea, potrivit căruia Vlad Plahotniuc nu este cercetat și nu figurează în dosarele legate de așa-numitele atacuri raider din vara anului 2011.

Totodată, directorul CNA, Viorel Chetraru a anunțat astăzi în parlament că Centrul Național Anticorupție a inițiat patru dosare penale care se referă la activitatea Ministerului Transportului. El a precizat că dosarele au fost inițiate în baza Codul penal, pentru abuz în serviciu și executarea necalitativă a lucrărilor de construcții. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău