Vlad Filat solicită pe facebook un proces public

  • 20 Mai 2016 13:32
Vlad Filat solicită pe facebook un proces public

Fostul premier Vlad Filat revine cu un nou mesaj pe Facebook.

Vlad Filat, care se află în arest  din 15 octombrie 2015, scrie ONG-urilor și instuțiilor europene că nu vrea nimic mai mult decât ședințe de judecată publice.

Mesajul integral de pe pagina de Facebook a fostului premier Vlad Filat:

”Cu doua saptamani mai devreme, mandatul de arest pe numele meu a fost prelungit cu inca 30 de zile: cu aceleasi motive irelevante, neprobante, dar anuntate cu mult fast de procuror intr-o sedinta cu usile inchise... intr-un "proces", care este de fapt un linsaj politic, nimic mai mult.

Se vorbeste ca sunt probe. Daca sunt, de ce nu vada si sa le auda cetatenii? Sunt sigur ca sunteti curiosi.

De ce procurorul refuza sa accepte ca acest "proces" sa fie public? Motivul este unul foarte simplu: caracterul public al sedintei ar arata oamenilor ce s-a intamplat de fapt in sistemul bancar si cine sunt adevaratii eroii.

Se tot vorbeste despre faptul ca eu influentez ancheta, fiind izolat total, fara un proces public, fara acces la presa, neavand absolut niciun instrument. Cum si cu ce sa influentez? Toti martorii acuzarii au fost deja audiati in fata judecatorilor. Pe cine si ce as mai putea eu influenta?

Tototdata, un detaliu foarte important, aproape toti martorii acuzarii au calitate procesuala fie in alte dosare, fie in dosare similare, instumentate de procuror. Toti pot fi santajati de acuzare: "Declari impotriva lui Filat, vei fi liber sau vei avea o pedeapsa mai blanda." Despre asta procurorul nu vrea sa tina o cuvantare in fata presei? Nu vrea. Intrebati-va de ce ascunde aceasta informatie de interes public?

Revin cu o singura rugaminte, catre ong-uri si instutiile europene - nu vreau nimic mai mult, doar un singur lucru: UN PROCES PUBLIC.

Cereti acest lucru. Nu pentru mine. Mie deja mi se sugereaza ca sentinta este deja dictata. Oamenii insa au dreptul sa cunoasca ce se intampla in acest "spectacol regizat".

Mai ales ca sunt multe detalii importante despre care nu se vorbeste in fata presei, iar eu sunt bruscat de mascati inarmati ca sa nu reusesc sa spun vreun cuvant.

Cateva mici detalii doar: BEM reprezinta cea mai mare problema in "jaful secolului", dar din suma de 13,5 miliarde, aproximativ 6 miliarde s-au dus la BEM, diferenta - a ajuns la BSM si UNIBANK. Banci private si cu oameni care au actionat in aceste banci si institutii ale statului care nu si-au facut datoria ca sa nu permita acest jaf. Nu se vorbeste si nu se face nimic in acest furt. De ce? Pentru ca cei care investigheaza jaful nu au niciun interes sa afle adevarul. Sau poate nu au voi sa actioneze?

Aporopo, ideea de a lua credit de la BEM a fost ca sa nu piarda cetatenii, adica deponentii. Vedeti, va rog structura platilor. O sa regasiti ca cea mai mare suma a mers catre banci si alte categorii de benificiari. Cu toate ca este stabilit din prin lege ca actionarii si persoanele afiliate actionarilor nu pot fi platiti din acel credit. Vedeti ca actionarul VneseconomBank a primit 50 DE MILIOANE DE DOLARI.

Sper ca raportul Krol 2 va fi facut public, ca sa se stie ce s-a intamplat cu adevarat si nu de la cei care au participat la furt. Iar daca nu va fi publicat, nu uitati sa va intrebati de ce iar se ascunde.

* Stiu ca acest mesaj va fi catalogat ca "influentare" si voi fi tinut intemnitat in continuare, pentru ca singurele probe adevarate cu care se opereaza in acest dosar sunt mesajele plasate pe facebook”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău