Vlad Filat și alți membri ai Guvernului vor fi audiați de CNA

  • 18 Februarie 2013 19:57
Vlad Filat și alți membri ai Guvernului vor fi audiați de CNA

Premierul Vlad Filat și alți membri ai Guvernului vor fi audiați în dosarul directorului Serviciului Fiscal, Nicolae Vicol, a declarat luni, 18 februarie, șeful Centrului Național Anticorupție (CNA), Viorel Chetraru.

Pe de altă parte, Partidul Liberal-Democrat, a condamnat într-un comunicat de presă, acțiunile CNA, calificându-le ca pe o comandă politică. Între timp, în presă au apărut înregistrări ale unor interceptări telefonice, care surprind discuții ce par a fi ale șefului Serviciului Fiscal Nicolae Vicol cu mai mulți demnitari de stat, inclusiv premierul Vlad Filat în care ultimul i-ar da indicații. Autenticitatea înregistrărilor nu a fost confirmată nici de premier, nici de ceilalți funcționari de Stat.

Partidul Liberal Democrat a anunțat, într-un comunicat de presă că retrage încrederea acordată conducerii Centrului Național Anticorupție, pe care o acuză că ar fi compromis reforma acestei instituții și că ar fi acționat la ”comandă politică”. 

Premierul Vlad Filat a declarat că fracțiunea parlamentară a PLDM ar putea pune în discuție demiterea conducerii CNA.

Pe de altă parte, șeful Centrului Anticorupție, Viorel Chetraru a declarat că împotriva CNA a fost inițiată o campanie de denigrare, odată cu deschiderea dosarului penal pe numele lui Nicolae Vicol. În cadrul dosarului urmează să fie audiate persoane cu funcții înalte în stat, bănuite de fapte de corupție, a declarat Viorel Chetraru.

O serie de înregistrări ale unor interceptări telefonice a fost difuzată de mass-media de la Chișinău. Înregistrările surprind voci care par să fie ale premierului Vald Filat și Nicolae Vicol, în care acestuia din urmă i se dau indicații despre modul în care să efectueze controle fiscale la unii agenți economici. Autenticitatea acestora nu a fost confirmată.

Totodată, Judecătoria Buiucani a emis pe numele șefului Serviciului Fiscal Principal de Stat, Nicolae Vicol, un mandat de arest preventiv pe un termen de 20 de zile. Acesta este suspectat de corupere pasivă, abuz în serviciu și interceptarea ilegală a convorbirilor telefonice.

Amintim că CNA a intentat în ultimul timp dosare pe numele unor  reprezentanți ai PLDM, cum ar fi ministrul sănărtății Andrei Usatâi și șeful fiscului, Nicolae Vicol. Dosarele au fost deschise pe fondul crizei din Alianța pentru Integrare Europeană. Conducerea CNA neagă orice legătură între aceste dosare și noua criză politică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,03 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău