Vlad Filat neagă orice implicare în cazul BEM

  • 06 Martie 2015 19:31
Vlad Filat neagă orice implicare în cazul BEM

Liderul PLDM Vlad Filat a fost audiat astăzi de comisia de anchetă a Parlamentului pentru investigarea situației de la BEM, Banca Socială și Unibank.

Ex-premierul a declarat după audieri că în curând vor fi deferiți justiției cei care se fac vinovați de situația gravă în care s-a pomenit sistemul financiar-bancar din Republic Moldova.

Ex-premierul a negat orice implicare a sa în cazul Băncii de Economii precizând că Guvernul a identificat atunci soluția optimă în privința BEM ținând cont de cele  3 modele de asanare a băncii propuse de o comisie parlamentară în precedenta legislatură.

Vlad Filat a menționat că a discutat cu ex-premierul Iurie Leancă toate variantele posibile, inclusiv recapitalizarea băncii și atragerea unui investitor. Ideea a fost una corectă, însă implementarea acesteia a fost una proastă, care a dus la o situație gravă, a mai spus liderul PLDM, adăugând că așteaptă rezultatele investigației efectuate de compania americană Kroll.

Guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, a declarat după audieri că deprecierea monedei naționale față de principalele valute de referință nu are legătură cu tranzacțiile dubioase de la Banca de economii, Unibank și Banka Socială. Potrivit lui Drăguțanu, tranzacțiile suspecte între aceste 3 bănci au avut loc în luna noiembrie, pe când leul a început să se deprecieze în decembrie, atunci când s-a înregistrat criza pe piața valutară din Federația Rusă. 
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:38 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău