Vlad Filat, despre declarațiile fostului său avocat, Igor Popa: A fost și este un instrument al lui Plahotniuc

  • 25 Septembrie 2020 16:21
Vlad Filat, despre declarațiile fostului său avocat, Igor Popa: A fost și este un instrument al lui Plahotniuc

Președintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat, consideră că avocatul Igor Popa, care anterior i-a apărat interesele, "a fost și este un instrument al lui Plahotniuc".

Potrivit agenției de presă INFOTAG, Filat a spus acest lucru vineri într-o conferință de presă.

Anterior, Popa a făcut declarații dure împotriva fostului său client, inclusiv despre menținerea de către Filat a legăturilor cu Vlad Plahotniuc.

Filat a menționat că tot ceea ce face Popa este "să reprezinte interesele lui Plahotniuc în Moldova".

"Momentul criticilor a fost ales nu la întâmplare, el este complet legat de revenirea mea în politică, în de funcția de președinte al PLDM. Acest lucru este legat și de nominalizarea candidatului nostru la alegerile prezidențiale (Tudor Deliu - "I."), de succesul în colectarea semnăturilor, de munca eficientă pe teren", a spus Filat.

Filat a subliniat că declarația lui Popa, în timpul unei emisiuni TV, dovedește că fostul premier "nu avea nicio linie de apărare în instanță". De asemenea, el a negat categoric existența unor înțelegeri cu Plahotniuc, în urma cărora ar fi avut condiții de viață confortabile în închisoare.

"Am stat într-o celulă 23 de ore pe zi. Mi se permitea o oră pe zi pentru plimbare. Am fost eliberat din închisoare având o boală oncologică. Asta tot a făcut parte din înțelegerea cu Plahotniuc?", s-a indignat politicianul.

El a menționat că declarațiile lui Popa "au creat un precedent periculos" pentru întreaga profesia de avocat, unde "confidențialitatea este un element extrem de important". Filat i-a îndemnat pe "toți cei care sunt foarte" îngrijorați de soarta sa "să nu piardă timpul", căci el nu se va retrage din politică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău