Vlad Filat are o întrevedere la această oră cu premierul rus, Dmitrii Medvedev

  • 28 Septembrie 2012 18:19
Vlad Filat are o întrevedere la această oră cu premierul rus, Dmitrii Medvedev

Prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, aflat la Ialta, la Reuniunea ordinară a Consiliului Șefilor de Guvern CSI, are o întrevedere la această oră cu premierul rus, Dmitrii Medvedev.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, aflat la Ialta, la Reuniunea ordinară a Consiliului Șefilor de Guvern CSI, are o întrevedere la această oră cu premierul rus, Dmitrii Medvedev. Anterior, Vlad Filat a declarat că la Ialta va discuta cu premierul rus despre acordul interguvernamental în domeniul energetic.
Premierul Filat s-a întâlnit cu Dmitrii Medvedev la începutul lunii, la Moscova, dar nu au reușit să convină în prința unui nou acord de livrare a gazului rusesc în Republica Moldova. Tot atunci, ministrul rus al Energiei, Alexandr Novak, a declarat că Rusia ar putea reduce prețul de livrare a gazului, dacă Republica Moldova va renunța la Tratatul energetic european și va fi rezolvată problema datoriilor față de Gazprom, în valoare de peste 4 miliarde de dolari – datorie acumulată în mare parte pentru gazul consumat în regiunea trasnistreană.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău