Vlad Filat a avut o convorbire telefonică Comisarul european, Gunther Oettinger

  • 15 Octombrie 2012 14:44
Vlad Filat a avut o convorbire telefonică Comisarul european, Gunther Oettinger

Comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger va efectua în lunile următoare o vizită în Republica Moldova, anunță un comunicat de presă al Guvernului.

Premierul Vlad Filat a avut luni, 15 octombrie, o convorbire telefonică cu Comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger.

Oficialul european a reiterat disponibilitatea Uniunii Europene de a acorda și în continuare sprijin Republicii Moldova în implementarea proiectelor de securitate energetice.   

Săptămâna trecută, Günther Oettinger a acuzat Rusia de șantaj la adresaRepublicii Moldova, în problema gazelor. Comisarul European pentru Energie a îndemnat statele membre ale Uniunii Europene să sprijine Republica Moldova în negocierile cu Rusia privind semnarea unui acord de livrare a gazelor naturale și să  adopte un „mesaj clar” față de amenințările din partea Rusiei. În același timp, el i-a sugerat Chișinăului să nu renunțe la Tratatul Energetic European.

Guvernul încearcă de mai bine de un an să semneze un nou contract de livrare a gazelor cu Federația Rusă. Kremlinul a condiționat încheierea unui acord în acest sens de renunțarea Republicii Moldova la pachetele energetice europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău