După acțiunile de ieri de la tipografia de stat "Universul', Vlad Bătrîncea i-a învinuit pe reprezentanții PAS de huliganism și de blocare a campaniei electorale a lui Igor Dodon

  • 12 Noiembrie 2020 11:51
După acțiunile de ieri de la tipografia de stat

Staff-ul electoral al lui Igor Dodon anunță că va sesiza organele drept după acțiunile de ieri de la tipografia de stat Universul unde mii de ziare ale candidatului declarat independent au fost blocate de deputați de la PAS, formațiunea contracandidatei sale, Maia Sandu.

Șeful staff-ului electoral, deputatul socialist Vlad Bătrîncea i-a învinuit pe reprezentanții PAS de huliganism și de faptul că  ar fi încercat să blocheze campania electorală a lui Igor Dodon.

Deputatul PSRM a declarat într-o conferință de presă că la rândul său, staff-ul lui Igor Dodon se va adresa la CEC pentru a verifica donațiile PAS în aceste alegeri.

„Este o încercare de a ne bloca în campania electorală. Considerăm că această acțiune cade sub incidența Codului electoral, atacăm oponentul nostru la CEC și în organele de drept”, a mai spus Vlad Bătrîncea într-un briefing.

La această oră, deputații socialiști se află la sediul Inspectoratului de Poliție unde sunt confiscate ziarele lui Igor Dodon, tot acolo ar fi și deputații PAS.

Ieri, poliția a intervenit la Editura de stat Universul, acolo unde au fost descoperite mii de ziare electorale ale lui Igor Dodon, care oficial sunt tipărite la o altă editură privată.

Potrivit constatărilor reprezentanților PAS, tirajul ar fi mult mai mare decât cel indicat oficial, astfel că nu ar fi fost declarate toate cheltuielile de campanie ale lui Igor Dodon, care este acuzat și de utilizarea resurselor administrative.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău