Vizitele planificate la stomatolog sunt suspendate. Ajungeți la cabinet doar în cazuri de urgență

  • 27 Martie 2020 15:11
Vizitele planificate la stomatolog sunt suspendate. Ajungeți la cabinet doar în cazuri de urgență

Asistența medicală stomatologică în policlinicile de stat din țară, inclusiv în municipiul Chișinău, este prestată acum doar în cazuri de urgență și așa va fi și pe parcursul săptămânii viitoare. Vizitele planificate sunt suspendate.

Solicitată de IPN, Veronica Istrati, șefa serviciului de informare și comunicare cu mass-media la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a menționat că stomatologiile municipale sau republicane sunt deschise, doar că oferă asistență pacienților în cazuri de urgență.

În perioada 30 martie – 3 aprilie, vor activa în regim obișnuit doar cadrele medicale care lucrează în instituțiie medico-sanitare, de sănătate publică și servicii auxiliare pentru instituțiile de sănătate publică. Program obișnuit vor avea și angajații serviciilor de urgență și de asistență socială, precum și medicii de familie.

Din 30 martie, timp de o săptămână, angajații din sectorul bugetar nu vor merge la muncă, cu excepția angajaților din domeniul sănătății. Măsura nu se răsfrânge, însă, și asupra angajaților din sectorul privat. Decizia a fost luată la ședința Comisiei Situații Excepționale din 26 martie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău