Vizite de studiu în Cehia pentru studenții moldoveni

  • 23 Aprilie 2015 17:38
Vizite de studiu în Cehia pentru studenții moldoveni

Studenții moldoveni din domeniul viticulturii și vinificației vor avea posibilitatea să-și perfecționeze abilitățile datorită unei susțineri financiare acordate de către Guvernul Republicii Cehe.

Memorandumului de înțelegere a fost semnat joi, 23 aprilie, și urmează a fi aplicat până în 2017, transmite IPN.

Ministrul agriculturii și industriei alimentare, Ion Sula, a declarat că proiectul, în valoare de 470 de mii de euro, presupune optimizarea programelor de studii în domeniul viticulturii și oenologiei în instituțiile de învățământ specializat. În cadrul proiectului, studenții și cadrele didactice vor avea posibilitatea să dobândească cunoștințe noi generale și de specialitate în cadrul vizitelor de studiu în Cehia. De asemenea, urmează a fi îmbunătățită starea edificiilor colegiilor și a echipamentului în colegii, dar și optimizată strategia pentru dezvoltare ulterioară.

Ambasadorul Cehiei la Chișinău, Jaromir Kvapil, a declarat că e nevoie de asigurat o calitate bună a vinului ca Moldova să exporte mai mult în UE. Oficialul a mai spus că Cehia este pe locul doi printre statele europene care importă vin moldovenesc.

Potrivit MAIA, pe parcursul anului 2014, Republica Moldova a exportat în Cehia vin în valoare de 7,2 milioane de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,57 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău