Vizitați România | Atracții turistice în Covasna - turism balnear și relaxare

  • 23 Mai 2018 09:00
Vizitați România | Atracții turistice în Covasna - turism balnear și relaxare

Ne îndreptăm azi către județul Covasna. Acesta are un potențial turistic valoros, datorită peisajului său pitoresc, bogățiilor de ape minerale, mofetelor, precum și datorită existenței unor monumente istorice de artă și arhitectură.

Vom vorbi despre turism balnear și despre relaxare, dar și despre posibilitățile de a include tratamentul balnear într-o vacanță activă.

Claudia Bragheșiu este directoare executivă a unui complex hotelier din Covasna: "Stațiunea balneoclimaterică Covasna, denumită și stațiunea celor 1.000 de izvoare de sănătate sau stațiunea inimii, datorită abundenței, varietății și potențialului factorului de cură cardiovasculară, este situată în partea centrală a României.

Astfel, accesul este facil din toate zonele țării. Datorită condițiilor geologice specifice, Covasna este bogată în izvoare de apă minerală variate și emanații naturale de dioxid de carbon, denumite mofete. Documente despre importanța tămăduitoare a apelor Covasnei, stau mărturie din timpul domnitorului Mihai Viteazul (domnitor român: 1593-1600)."

În Covasna există patru trasee montane foarte bine puse la punct. Unul dintre ele este Covasna-Lăcăuți. Lăcăuți este o stație meteorologică pe vârful montan cu același nume, la 1777 de metri altitudine. Traseul durează circa șapte ore și e marcat cu punct albastru.

Totuși, Claudia Bragheșiu: "Turistul beneficiază de un pachet format din cazare, masă și tratament. Noi avem o ofertă proprie, care se numește "O inimă sănătoasă". Este lansată pe piață de peste 15 ani, este deja cunoscută și, fiind o ofertă proprie, încercăm în fiecare an să o promovăm cât mai mult.

Pe lângă serviciile de cazare și masă, turistul beneficiază de trei proceduri de tratament. Acestea constau într-o baie cu dioxid de carbon, mofetă și o procedură de electroterapie sau de kinetoterapie. Procedurile sunt incluse în pachetul de bază.

Suplimentar, în funcție de recomandările medicului, turistul poate beneficia și de alte proceduri în funcție de afecțiuni sau de solicitare."

Citeste continuarea pe rri.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău