Vizită surpriză a vicepreședintelui american Mike Pence în Afganistan

  • 22 Decembrie 2017 09:31
 Vizită surpriză a vicepreședintelui american Mike Pence în Afganistan

Vicepreședintele american Mike Pence a sosit joi în Afganistan pentru o vizită surpriză în timpul căreia s-a întâlnit mai ales cu președintele Ashraf Ghani, informează Agerpres.

Mike Pence, cel mai înalt responsabil al administrației Trump care s-a dus în această țară până acum, a sosit la bordul unui avion al US Air Force la baza aeriană Bagram, unde a mulțumit celor aproximativ 15.000 de soldați staționați acolo.

Această vizită a avut loc în cel mai mare secret.

Statele Unite sunt implicate de 17 ani în acest conflict, cel mai lung din istoria Statelor Unite și care nu mai prezintă un mare interes pentru opinia publică americană.

Mike Pence s-a deplasat cu elicopterul de la baza Bagram la Kabul, unde s-a întâlnit cu președintele Ghani și cu șeful executivului Abdullah Abdullah, pe care Washingtonul se bazează pentru a ajuta la reconstrucția țării afectate de ani de război.

Vizita intervine în timp ce generalul John Nicholson, care conduce trupele americane și NATO în Afganistan, a declarat la sfârșitul lunii noiembrie că este nevoie de o creștere semnificativă a trupelor americane trimise pe front în Afganistan, în sprijinul forțelor afgane în lupta împotriva talibanilor în 2018.

Noua strategie a președintelui american Donald Trump pentru Afganistan, dezvăluită în august, a condus deja la o creștere clară a bombardamentelor aeriene, în timp ce aproximativ 3.000 de soldați au fost trimiși ca întăriri.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău