Vizita președintelui ucrainean Petro Poroșenko la Chișinău a fost amânată

  • 12 Februarie 2019 10:44
Vizita președintelui ucrainean Petro Poroșenko la Chișinău a fost amânată

Vizita președintelui ucrainean Petro Poroșenko la Chișinău a fost amânată pentru o dată ulterioară. Diplomația de la Chișinău susține că Petro Poroșenko nu intenționa să se întâlnească cu președintele Igor Dodon, așa cum a declarat acesta.

Autoritățile de la Chișinău și Kiev discutau despre o posibilă vizită a lui Petro Poroșenko la Chișinău, dar aceasta a fost amânată, a comunicat pentru Radio Chișinău purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Alexandru Roitman.

„Mai demult se pregătea o vizită, dar ea a fost amânată pentru o perioadă ulterioară. În contactele noastre cu autoritățile de la Kiev pe agenda bilaterală de la Kiev se menține și acest subiect”, a comunicat el.

Totodată, oficialul a menționat că partea ucraineană nu a solicitat o întrevedere a lui Petro Poroșenko cu Igor Dodon. „Prin canale diplomatice, o întrevedere cu președintele Dodon nu a fost solicitată de partea ucraineană”, a precizat Alexandru Roitman.

Igor Dodon a declarat, luni, la o emisiune televizată, că președintele ucrainean, Petro Poroșenko, ar urma să facă o vizită la Chișinău pe 13 februarie a.c..

El a subliniat că nu se va întâlni cu Petro Poroșenko, întrucât o astfel de întâlnire ar putea fi interpretată drept imixtiune în treburile interne ale Ucrainei, Petro Poroșenko candidând pentru un nou mandat de președinte.

„Dacă ne vom întâlni cu Poroșenko, mâine ar putea apărea alt candidat care va zice că vrea să vină în Moldova și să se întâlnească cu președintele ei”, a spus Igor Dodon.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău