Vizită NATO la Chișinău pentru a discuta stadiul relațiilor de cooperare dintre Alianță și R.Moldova

  • 22 August 2018 11:55
Vizită NATO la Chișinău pentru a discuta stadiul relațiilor de cooperare dintre Alianță și R.Moldova

Locțiitorul șef al statului major al Direcției parteneriate militare din cadrul Comandamentului Suprem al Forțelor Aliate din Europa, general maior Odd Egil Pedersen se află într-o vizită în Republica Moldova pentru a discuta cu autoritățile de la Chișinău stadiul relațiilor de cooperare dintre Republica Moldova și NATO, precum și direcțiile ulterioare de colaborare.

Oficialul NATO a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Apărării Eugen Sturza cu care a discutat inclusiv continuarea programului de susținere în domeniul apărării. Prima etapă constituie sprijinul experților NATO pentru elaborarea unui șir de documente strategice, precum Strategia Națională de Apărare. De asemenea, oficialul NATO va discuta și despre oportunitățile de instruire a militarilor moldoveni în anul 2019. 

NATO respectă pe deplin suveranitatea, integritatea teritorială și neutralitatea Republicii Moldova, a subliniat Odd Egil Pedersen. 

Până în prezent, aproximativ 2.000 de miliari moldoveni au avut oportunitatea să participe în cadrul aplicațiilor sub egida programului NATO Parteneriat pentru PACE, de asemenea, mulți militari moldoveni au fost instruiți la prestigioase școli militare ale NATO. De asemenea, datorită unui proiect susținut financiar de Alianța Nord-Atlantică, peste 3200 de tone de deșeuri pesticide au fost evacuate din Republica Moldova, a declarat Comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Igor Cutie.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău