Vizita lui Karasin la Chișinău

  • 10 Iunie 2014 15:33
Vizita lui Karasin la Chișinău

Discutăm astăzi despre vizita ministrului adjunct de Externe al Rusiei în RM alături de comentatorul politic, Vitalie Catană.

Procesul de integrare europeană nu contravine cooperării în cadrul CSI, a declarat aseară premierul Iurie Leancă în cadrul unei întrevederi cu ministrul adjunct rus de externe, Grigori Karasin care se află într-o vizită de două zile în RM.
 
Iurie Leancă a dat asigurări că Acordul de Asociere, pe care RM urmează să-l semneze la 27 iunie, nu contravine cooperării cu Rusia și că Republica Moldova își dorește relații foarte bune cu Moscova, potrivit unui comunicat al Guvernului
 
Oficialul rus a purtat discuții și cu ministrul adjunct al afacerilor externe și integrări europene Valeriu Chiveri, iar săptămâna aceasta va avea loc o nouă rundă de discuții dintre experții de la Chișinău și Moscova pentru a discuta prevederile Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.
 
Grigori Karasin a declarat în ajunul vizitei sale că semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană va influența negativ relațiile moldo-ruse.El a opinat, în acest sens, că trebuie luate măsuri care ar reduce riscurile la adresa relațiilor comerciale între cele două părți. 
 
Astăzi, Grigori Karasin vizitează Tiraspolul, unde s-a întâlnit cu administrația separatistă din regiune și cu reprezentanții contingentului militar rus dislocat în Transnistria.
 
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău