Vizita la Chșinău a Cancelarului german Angela Merkel

  • 04 Iulie 2012 21:44
Vizita la Chșinău a Cancelarului german Angela Merkel

Vizita Cancelarului german la Chișinău Angela Merkel reprezintă un mesaj pentru Federația Rusă că Republica Moldova nu face parte din sfera de influență a acestei

Vizita Cancelarului german la Chișinău Angela Merkel reprezintă un mesaj pentru Federația Rusă că Republica Moldova nu face parte din sfera de influență a acestei țări, a declarat directorul de program la Consiliul European pentru Relații Externe de la Londra, Nicu Popescu, pentru Radio Chișinău.
În acest fel, Germania își demonstrează dezacordul față de politicile Rusiei în spațiul CSI, a subliniat Nicu Popescu.
În ceea ce privește conflictul transnistrean, analistul politic consideră că va fi un subiect important pe agenda vizitei cancelarului german în Republica Moldova, dar nu singurul și nu cel mai important. Acesta consideră că speculațiile potrivit cărora cancelarul german vine la Chișinău pentru a discuta despre federalizarea Republicii Moldova nu sunt veridice. Cancelarul german Angela Merkel va efectua o vizită oficială în Republica Moldova la sfârșitul lunii august. Potrivit premierului Vlad Filat, una dintre temele care vor fi discutate cu liderul Germaniei este problema transnistreană.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău