Vizita la Chișinău a Ministrului pentru românii de pretutindeni: Vom susține în continuare parcursul european al Moldovei (FOTO)

  • 21 Aprilie 2018 08:10
Vizita la Chișinău a Ministrului pentru românii de pretutindeni: Vom susține în continuare parcursul european al Moldovei (FOTO)

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, și-a încheiat vizita de două zile în Republica Moldova. La Chișinău, a avut întrevederi cu mai mulți reprezentanți ai autorităților din Republica Moldova și a discutat cu unii beneficiari ai proiectelor finanțate prin intermediul Ministerului pentru românii de pretutindeni.

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a avut o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru reintegrarea Republicii Moldova, Cristina Lesnic, și a transmis un mesaj de susținere a Republicii Moldova și a parcursului european.

„Am reiterat susținerea României pentru parcursul european al Republicii Moldova și disponibilitatea noastră, a României, de a pune toată experiența noastră în folosul oficialilor din Republica Moldova pentru acest parcurs european. De asemenea, am reiterat susținerea părții române pentru identificarea unei soluții politice, durabile, la diferendul transnistrean, în formatul 5+2, cu respectarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și ireversibilității parcursului european al Republicii Moldova”, a declarat Natalia-Elena Intotero.

Ministrul pentru românii de pretutindeni a avut o întrevedere și cu ministrul educației și culturii de la Chișinău, în cadrul căreia a discutat despre proiectele comune și despre colaborări în domeniul educației și culturii.

De asemenea, un memorandum de înțelegere între Biroul pentru relații cu diaspora de la Chișinău și ministrul pentru românii de pretutindeni de la București urmează să fie semnat în vara acestui an în cadrul ședinței comune a Guvernelor României și Republicii Moldova.

În cadrul unei conferințe de presă, pe care a susținut-o la finalul vizitei sale la Chișinău, Natalia-Elena Intotero a premiat câștigătorii celei de-a doua ediții a Concursului Republican „Limba noastră-i o comoară”. Premianții s-au ales cu locuri în taberele ARC 2018 și cu ghiozdane cu rechizite școlare, transmite IPN.

Anul acesta autoritățile române oferă copiilor din Moldova, trei mii de locuri în tabere, cu o mie de locuri mai mult. Timp de zece ani și până în prezent, circa 30 de mii de copii din Moldova au beneficiat de locuri în taberele din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău