Vizita la Chișinău a Ministrului pentru românii de pretutindeni: Vom susține în continuare parcursul european al Moldovei (FOTO)

  • 21 Aprilie 2018 08:10
Vizita la Chișinău a Ministrului pentru românii de pretutindeni: Vom susține în continuare parcursul european al Moldovei (FOTO)

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, şi-a încheiat vizita de două zile în Republica Moldova. La Chişinău, a avut întrevederi cu mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor din Republica Moldova şi a discutat cu unii beneficiari ai proiectelor finanţate prin intermediul Ministerului pentru românii de pretutindeni.

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a avut o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru reintegrarea Republicii Moldova, Cristina Lesnic, şi a transmis un mesaj de susţinere a Republicii Moldova şi a parcursului european.

„Am reiterat susţinerea României pentru parcursul european al Republicii Moldova şi disponibilitatea noastră, a României, de a pune toată experienţa noastră în folosul oficialilor din Republica Moldova pentru acest parcurs european. De asemenea, am reiterat susţinerea părţii române pentru identificarea unei soluţii politice, durabile, la diferendul transnistrean, în formatul 5+2, cu respectarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi ireversibilităţii parcursului european al Republicii Moldova”, a declarat Natalia-Elena Intotero.

Ministrul pentru românii de pretutindeni a avut o întrevedere şi cu ministrul educaţiei şi culturii de la Chişinău, în cadrul căreia a discutat despre proiectele comune şi despre colaborări în domeniul educaţiei şi culturii.

De asemenea, un memorandum de înţelegere între Biroul pentru relaţii cu diaspora de la Chişinău şi ministrul pentru românii de pretutindeni de la Bucureşti urmează să fie semnat în vara acestui an în cadrul şedinţei comune a Guvernelor României şi Republicii Moldova.

În cadrul unei conferințe de presă, pe care a susținut-o la finalul vizitei sale la Chișinău, Natalia-Elena Intotero a premiat câștigătorii celei de-a doua ediții a Concursului Republican „Limba noastră-i o comoară”. Premianții s-au ales cu locuri în taberele ARC 2018 și cu ghiozdane cu rechizite școlare, transmite IPN.

Anul acesta autoritățile române oferă copiilor din Moldova, trei mii de locuri în tabere, cu o mie de locuri mai mult. Timp de zece ani și până în prezent, circa 30 de mii de copii din Moldova au beneficiat de locuri în taberele din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
11,51 °C
cer senin
Umiditate:93 %
Vint:5,7 m/s
Wed
13 °C
Thu
11 °C
Fri
11 °C
Sat
9 °C
Sun
12 °C

Curs oficial BNM 18 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5269 -0.0747
USD 17.7138 -0.0388
RON 4.1228 -0.0176
UAH 0.7143 -0.0028
RUB 0.2759 -0.0010
Arhivă Radio Chișinău