Vizita în Grecia a șefei adjuncte a Poliției de Frontieră, Diana Salcuțan

  • 28 Noiembrie 2022 14:45
Vizita în Grecia a șefei adjuncte a Poliției de Frontieră, Diana Salcuțan

Șefa-adjunct interimară a Poliției de Frontieră Diana Salcuțan a efectuat o vizită la Atena, în perioada 21-26 noiembrie 2022, fiind o activitate desfășurată în cadrul Proiectului „Contribuția la un răspuns consolidat al organelor de drept și de elaborare a politicilor la traficul de persoane în Republica Moldova”.

Potrivit poliției de Frontieră programul vizitei a inclus întrevederi și discuții punctuale pe domeniul de referință, inclusiv pe activitatea frontalieră, cu omologii greci, reprezentanții Ministerului Migrației, precum și ai Gardei de Coastă Elenă.

În cadrul consultărilor cu șeful Poliției de Frontieră din Atena, Dimitrios Mallios, a fost pe larg abordat fenomenul - traficul de persoane și măsurile întreprinse de către ambele autorități în vederea combaterii acestui flagel infracțional. În acest sens a fost agreată necesitatea valorificării potențialului relațiilor de cooperare și importanța schimbului de informații și experiențe, prin stabilirea unor contacte directe între specialiști.

La fel, discuțiile au prilejuit un schimb de opinii și analize cu privire la situația actuală, dar și la efectele agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei. 

În marja vizitei, Diana Salcuțan a avut întâlniri protocolare cu echipa managerială Ministerului Migrației și a Gardei de Coastă Elenă. Ocazie în care s-a subliniat interesul Poliției de Frontieră a Republicii Moldova de a-și dezvolta parteneriate cu diferite autorități pe linia combaterii migrației ilegale, ținând cont de situația precară din regiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Perspective
Meteo Chișinău
-2,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:3,09 m/s
Mon
1
Tue
2
Wed
3
Thu
6
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău