Vizita de rămas bun cu prilejul încheierii misiunii diplomatice a ambasadorului Republicii Lituania, Kestutis Kudzmanas

  • 11 August 2022 14:20
Vizita de rămas bun cu prilejul încheierii misiunii diplomatice a ambasadorului Republicii Lituania, Kestutis Kudzmanas

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a desfășurat o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul Lituaniei la Chișinău, Kestutis Kudzmanas, cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice în Republica Moldova.

Șeful diplomației moldovene a punctat că Lituania este un exemplu pentru țara noastră în mai multe domenii importante, printre acestea fiind eficiența energetică, ordinea publică, sectorul apărării și combaterea amenințărilor hibride, toate având o importanță strategică pentru Republica Moldova în cursul de reforme și modernizare europeană.

Ministrul Nicu Popescu a spus că vom dezvolta în continuare contactele și cooperarea la nivelul autorităților locale în beneficiul ambelor țări.

„Am fost asigurat că Lituania rămâne un susținător ferm al aspirațiilor europene ale Republicii Moldova și, cu această ocazie, am reiterat recunoștința poporului nostru pentru sprijinul Lituaniei în obținerea statutului de țară candidată pentru aderarea la UE. I-am urat domnului ambasador mult succes în activitatea diplomatică ulterioară și să rămână un bun prieten al țării noastre.” – a declarat oficialul moldovean.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
-1,71
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:5,66 m/s
Mon
-0
Tue
1
Wed
1
Thu
1
Fri
0
Arhivă Radio Chișinău