Vizită de nivel înalt la CNA. Șefa Secretariatului Inițiativei Regionale Anticorupție s-a întrunit cu directorul instituției în prima sa vizită oficială la Chișinău

  • 30 Iunie 2021 10:28
Vizită de nivel înalt la CNA. Șefa Secretariatului Inițiativei Regionale Anticorupție s-a întrunit cu directorul instituției în prima sa vizită oficială la Chișinău

Șefa Secretariatului Inițiativei Regionale Anticorupție (RAI), Desislava Gotskova,  s-a întrunit cu directorul CNA, Ruslan Flocea, la Chișinău. Oficialul se află în prima sa vizită, într-o țară-membră a RAI,  după ce a fost aleasă în funcție.

Potrivit unui comunicat al CNA, Desislava Gotskova a apreciat, în cadrul întrevederii, colaborarea Centrului Național Anticorupție în cadrul RAI și a menționat că instituția pe care o reprezintă este interesată de continuarea cooperării cu CNA în proiectele comune derulate.  Aceasta a mai adăugat că, pentru anul 2021, RAI a inițiat mai multe proiecte regionale, inclusiv pentru Republica Moldova, între care consolidarea cooperării regionale în ceea ce privește declararea averii, consolidarea integrității prin reguli și proceduri transparente în sectorul public, avertizarea de integritate - sensibilizarea publicului și consolidarea capacităților naționale, onsolidarea capacităților autorităților naționale și consolidarea cooperării regionale în domeniul recuperării bunurilor.

Directorul CNA, Ruslan Flocea, a mulțumit partenerilor pentru suportul permanent, oferit instituției și deschiderea sinceră pentru implementarea unor proiecte ce țin de prevenirea corupției. “Sunt ani la rând, în care Inițiativa Regională Anticorupție a fost alături de Centrul Național Anticorupție prin susținerea inițiativelor noastre și prin expertiza, pe care ne-a împărtășit-o. Suntem recunoscători expertizei RAI în cele două proiecte importante, elaborate de CNA, cum sunt Metodologia de identificare a riscurilor de corupție în cadrul entităților publice, de identificare a agenților publici expuși acestor riscuri și de analiză a factorilor de risc care le generează și Metodologia de efectuare a expertizei anticorupție a proiectelor de acte legislative și normative”, a spus șeful CNA.

De asemenea, timp de mai bine de 13 ani, Centrul Național Anticorupție a participat la multiple conferințe și ateliere de schimb de bune practici, organizate de RAI, în diferite țări ale lumii. Printre evenimentele, la care a participat Republica Moldova, se numără Atelierul Regional ”Consolidarea integrității în sectorul de securitate”, cursurile ”Recuperarea eficientă a bunurilor infracționale - Standarde legale, provocări și bune practici”,  “Crearea unei protecții eficiente a avertizorilor de integritate întru beneficiul cetățenilor, în conformitate cu Directiva UE privind avertizorii de integritate”, „Experiențele instituțiilor publice și societății civile în gestionarea dezvăluirilor practicilor ilegale: soluții de îmbunătățire a cooperării și coordonării reciproce” și altele.

Inițiativa Regională Anticorupție (RAI) este o organizație regională interguvernamentală, care se ocupă exclusiv de probleme anticorupție, care acoperă cele 9 state membre: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, România și Serbia.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău