Viteza trenurilor în Republica Moldova ar putea ajunge la 120 km/h

  • 12 Decembrie 2022 17:04
Viteza trenurilor în Republica Moldova ar putea ajunge la 120 km/h

Calea Ferată din Moldova și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale anunță informații curioase despre repararea a câtorva tronsoane de cale ferată, primul tronson fiind deja în lucrări. Astfel, timp de 4 ani vor fi reparate în total 233 km de căi ferate, iar pe acele tronsoane viteza de circulație a trenurilor va crește până la 90 km/h pentru trenurile marfare și până la 120 km/h pentru trenurile de pasageri, scrie Piațaauto.md

Primul tronson, care este deja în proces de renovare, este Tighina-Basarabeasca-Giugiulești. Marea schimbare adusă de reparațiile de cale ferată este înlocuirea traverselor vechi de lemn cu altele noi, de beton armat.

Acum Calea Ferată din R. Moldova anunță că au fost recepționate 6.406 traverse de beton pentru sectorul reparat în prezent și 10.000 de seturi cu elemente de fixare a acestora. Odată montate în locul traverselor de lemn afectate din prezent, noile traverse vor permite scoaterea limitelor actuale de greutate pe acele tronsoane, dar și de viteză. Asta înseamnă că garniturile de tren vor putea circula cu mai multe vagoane până la o masă totală mai mare, dar totodată și viteza de deplasare va crește substanțial, pentru că trenurilor nu vor mai fi nevoite să circule cu 30, 50 sau 70 km/h pe porțiunile vulnerabile.

Proiectul de reparare a 233 km de cale ferată din Moldova are o valoare totală de 113 milioane de euro și e cofinanțat de BERD și BEI, având o durată de execuție de 4 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău