Vitalie Marinuța a inspectat contingentul de militari care pleacă în Kosovo

  • 10 Februarie 2014 12:49
Vitalie Marinuța a inspectat contingentul de militari care pleacă în Kosovo

Cei 41 de militari moldoveni care vor particpa la operațiunea internațională de menținere a păcii în Kosovo și-au prezentat, în fața ministrului Apărării, Vitalie Marinuța, echipamentul fin dotare.

Echipamentul este compous din 36 de piese cu o greutate totală de peste 40 de kilograme. O parte din echipament a fost donat de armata Statelor Unite, iar pentru procurarea celorlalte piese de echipament au fost alocate aproximativ 155 de mii de lei. Echipamentul acestor militari este unul din cele mai bune existente în Armata Națională, a declarat comandantul contingentului, locotenent-colonelul Roman Ceban.

Militarii sunt gata să-și îndeplinească misiunea în orice condiții, a declarat căpitanul Gheorghe Banu de la echipa de geniu a contingentului.

Minsitrul Vitalie Marinuța s-a declarat convins că militarii moldoveni vor face față cerințelor din această misiune.

Militarii moldoveni vor pleca în Kosovo în aproximativ o săptmână pentru o perioadă de șase luni. Este pentru prima dată când un contingent de militari moldoveni participă la o misiune de menținere a păcii condusă de Alianța Nord Atlantică. În prezent, zece militari moldoveni participă la diferite misiuni de menținere a securității sub egida ONU.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău