Vitalie Hadei a fost desemnat director al Agenției Informaționale de Stat „Moldpres”

  • 29 Martie 12:41
Vitalie Hadei a fost desemnat director al Agenției Informaționale de Stat „Moldpres”

Jurnalistul Vitalie Hadei a fost desemnat de Cancelaria de Stat, în urma unui concurs public, în funcția de director al Agenției Informaționale de Stat „Moldpres”.

Potrivit ordinului semnat de Artur Mija, secretarul general al Guvernului, Vitalie Hadei își va începe activitatea la „Moldpres” pe 1 aprilie 2024, scrie Ziarul Național.

Vitalie Hadei a renunțat la „cutuma birocratică” de a fi prezentat oficial angajaților instituției, preferând să-i cunoască personal pe colegii de la „Moldpres”, în procesul de activitate.

„Astăzi, când spunem Moldpres, ne gândim în primul rând la Monitorul Oficial, ceea ce nu-i rău, având în vedere importanța acestei publicații pentru funcționarea statului. Totuși, misiunea primară a acestei agenții de presă, încă de la fondare, a ținut de informare, de circulația informației oficiale, misiune care s-a cam pierdut în timp. De aceea, una dintre priorități este resetarea Departamentului Știri, pentru a transforma Moldpres-ul într-o instituție media de referință în R. Moldova”, ne-a spus Vitalie Hadei.

Vitalie Hadei este licențiat în Jurnalism, a făcut studii postuniversitare în Management, iar cariera profesională și-a început-o la Agenția „Moldpres” în toamna anului 2001. În perioada anilor 2005 – 2013, a activat la publicația „Jurnal de Chișinău” ca reporter, iar ulterior ca director al acestei instituții. Din 2013 a fondat Ziarul NAȚIONAL pe care l-a condus până în prezent.

Vitalie Hadei are 43 de ani și este tatăl a doi copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:4,12 m/s
Sat
18
Sun
16
Mon
13
Tue
17
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău