Vișinele combat obezitatea și insomnia

  • 15 Iulie 2015 11:25
Vișinele combat obezitatea și insomnia

O porție „modestă” de vișine pe zi combate cu succes obezitatea, insomnia și reduce durerirle provocate de artrită.

Aceste fructe sunt bogate în ingrediente benefice pentru sănătate. O porție de vișine conține doar 100 de calorii și o jumătate de gram de grăsime. Fructul se caracterizează prin conținutul de antociani, elemente vitale pentru organism, cu puternic rol antioxidant.

Oamenii de știință chinezi au constatat că aceste substanțe previn acumularea de grăsime pe abdomen. În testele efectuate pe șoareci, la care obezitatea a fost indusă artificial, antocianii ajută la reducerea cu 5% a greutății corporale și a grăsimii, în special abdominale. Consumul de extract de vișine ajută la creșterea nivelului de melatonină în organism. Acest hormon joacă un rol cheie în timpul somnului, astfel că aceste fructe sunt foarte eficiente în combaterea insomniei.

Extractul ajută și la relaxarea durerilor provocate de artrită. Nu în ultimul rând, vișinele sunt benefice pentru inimă. Ele au un efect anti-inflamator puternic și reduc grăsimile dăunătoare în sistemul cardiovascular. Proprietățile lor se aseamănă foarte mult cu cele ale medicamentelor a căror substanță de bază este statina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău