Viscol PUTERNIC în Statele Unite. Peste 3.000 de zboruri, anulate

  • 26 Ianuarie 2015 18:54
Viscol PUTERNIC în Statele Unite. Peste 3.000 de zboruri, anulate

Coasta de nord-est a SUA se pregătește să facă față unui viscol extrem de puternic.

Prognozele meteorologilor anunță că stratul de zăpadă ar putea să ajungă în unele zone până la un metru.
 
Peste 3.000 de curse aeriene au fost deja anulate, însă autoritățile se așteaptă ca transporturile aeriene și terestre să fie puternic afectate de vicol. 
 
Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a declarat că furtuna de zăpadă ar putea fi cea mai puternică dintre cele cu care s-a confruntat orașul.  
 
”Mesajul meu pentu toți locuitorii New York-ului este: pregătiți-vă pentru tot ceea ce ar putea fi mai rău. Luați-vă toate măsurile de siguranță, fiți gata să faceți față unui viscol cum nu a mai cunoscut nici unul dintre noi”, spune  Bill de Blasio.

Partea de nord-est a SUA se va confrunta cu o puternică furtună de zăpadă, care ar putea atinge dimensiuni ”istorice”, a anunțat duminică ziarul ”USA Today”, prezentând prognoza vremii pentru următoarele două zile.
 
Căderi masive de zăpadă însoțite de vânturi care se pot transforma în viscol se vor înregistra pe coasta Atlantică, de la Boston la New York. 
 
Stratul de zăpadă ar putea atinge 10-20 de centimetri în Maryland și Pennsylvania și între 15 și 30 de centimetri din New Jersey până în estul statului Massachusetts, a informat serviciul național de meteorologie.
Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău