Virusul mortal din China va primi un nume oficial. Denumirea ”coronavirus” e inadecvată

  • 07 Februarie 2020 08:21
Virusul mortal din China va primi un nume oficial. Denumirea ”coronavirus” e inadecvată

Virusul mortal din China va primi un nume oficial în tabelul bolilor și afecțiunilor realizat de Comitetul internațional pentru taxonomia virușilor.

Cercetătorii au ajuns la un punct comun și au găsit un nume potrivit pentru virusul care a creat o adevărată epidemie în China, iar denumirea sa oficială va fi publicată într-un jurnal medical în următoarele zile, informează DailyMail.
 
Momentan, virusul din China este denumit științific 2019-nCoV, o denumire care doar atestă faptul că este un nou tip de coronavirus descoperit în 2019, însă aceasta este doar o denumire temporară.
 
Denumiri precum ”coronavirusul din China”, ”coronavirusul din Wuhan” sau ”gripa șarpelui” sunt ”inadecvate” susțin oamenii de știință. Noul nume al virusului nu va conține referiri geografice sau culturale și nici nu avea în componența sa referiri la animale sau feluri de mâncare.
 
Precedentele virusuri de acest gen au fost denumite SARS și MERS și este de așteptat că și acest nou virus să primească o denumire asemănătoare.
 
Până acum, virusul din China a ucis 630 de morți și peste 30.000 sunt bolnavi.

În buletinul său zilnic, comisia de sănătate din provincia chineză a raportat, de asemenea, 2.447 de noi cazuri de infecții, crescând numărul total al bolnavilor la peste 30.000, transmite Agerpres.

În afara Chinei continentale, peste 240 de cazuri de pneumonie virală sunt confirmate deja în aproximativ 30 de țări și teritorii.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău