Virusul gripei aviare, depistat în Ungaria

  • 10 Noiembrie 2016 20:36
Virusul gripei aviare, depistat în Ungaria

Virusul gripei aviare a fost depistat la încă o fermă de păsări din Ungaria, după ce un caz similar a fost înregistrat săptămâna trecută într-o localitate din apropierea graniței cu România.

Ministerul ungar al Agriculturii a informat că analizele de laborator efectuate de specialiștii Autorității pentru Siguranță Alimentară au confirmat prezența virusului gripei aviare la o fermă de rațe din localitatea Kiskunmajsa din sudul Ungariei, fiind luate măsurile necesare în astfel de situații. Autoritățile au stabilit o așa-numită "zonă de protecție" pe o rază de trei kilometri în jurul fermei respective și o zonă de observație pe o rază de zece kilometri, fiind decisă totodată sacrificarea păsărilor infectate pentru prevenirea răspândirii virusului.

Virusul H5N8 a fost depistat săptămâna trecută și la o fermă de curcani dintr-o localitate din județul Bekes, situată în apropierea graniței cu România. Autoritățile ungare au precizat că acest virus este periculos pentru păsări, dar nu au fost înregistrate îmbolnăviri în cazul oamenilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău