Virusul gripal crește considerabil riscul de moarte subită

  • 25 Ianuarie 2018 15:08
Virusul gripal crește considerabil riscul de moarte subită

Persoanele care suferă de gripă ar putea avea un risc de șase de ori mai mare de criză cardiacă în prima săptămână de manifestare a infecției, conform unui studiu publicat miercuri, care confirmă necesitatea extinderii pe scară largă a vaccinării.

Riscul de atac de cord este deosebit de ridicat în special la vârstnici, susțin autorii studiului publicat în New England Journal of Medicine (NEJM), citat de AFP. Acest lucru confirmă concluziile cercetărilor anterioare care au demonstrat o legătură între gripă, crizele cardiace și creșterea mortalității, potrivit Agerpres.

„Aceste rezultate sunt importante deoarece confirmă existența unei legături între gripă și infarctul miocardic și subliniază importanța vaccinării”, a declarat Jeff Kwong, cercetător în cadrul Institutului pentru științe clinice și sănătate publică din Ontario, Canada.

Studiul a fost realizat în urma analizei a aproape 20.000 de cazuri de gripă la persoane adulte, confirmate de laboratoarele din Ontario între 2009 și 2014. Dintre acești pacienți, 332 au fost spitalizați în urma unui atac de cord în termen de un an de la manifestarea infecției cu virusul gripal.

Riscul cardiac a fost cel mai mare în primele șapte zile de gripă, în special la vârstnicii infectați cu un virus gripal de tip B, precum și la persoanele care supraviețuiseră unui infarct.

Și alți agenți virali responsabili de infecțiile respiratorii cresc pericolul apariției unei crize cardiace, însă nu într-o măsură la fel de mare ca virusul gripal, se menționează în studiu.

Sursa: Digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău