Viorica Dumbrăveanu: Modul în care a acționat Ion Chicu m-a determinat să mă alătur echipei. Partidul este de centru-dreapta, este opusul PSRM-ului

  • 21 Aprilie 2021 09:23
Viorica Dumbrăveanu: Modul în care a acționat Ion Chicu m-a determinat să mă alătur echipei. Partidul este de centru-dreapta, este opusul PSRM-ului

Fostul ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, spune că n-ar fi acceptat niciodată să se alăture echipei PSRM, întrucât are valori diferite în raport cu cele promovate de formațiunea condusă de Igor Dodon. Fosta șefă de la Sănătate spune că s-a alăturat echipei conduse de ex-premierul Chicu, întrucât împărtășește viziunile acestuia privind modul de dezvoltare economică a țării, notează IPN.

Ex-ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, spune că, deși a preferat întotdeauna că activeze în calitate de tehnocrat, crede că acum a venit timpul să se implice în politică.

„De-a lungul timpului am avut propuneri să acced în partide politice și de fiecare dată am refuzat. Dar acum decizia de a mă implica în politică este o decizie asumată. Este vorba despre un partid nou-creat, nu unul din cele deja existente, este o formațiune constituită din oameni de valoare. Este vorba de oameni care au în spate o experiență profesională atât în cadrul instituțiilor publice, cât și al celor private”, a spus Viorica Dumbrăveanu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Fosta șefă de la Sănătate spune că munca în Guvernul Chicu a înclinat balanța în favoarea implicării sale în politică. Deși actualmente este consiliera pe probleme sociale a președintelui Parlamentului, Zinaida Grecianîi, Viorica Dumbrăveanu spune că nu se regăsește în echipa PSRM și nu împărtășește valori similare cu socialiștii.

„Pe parcursul anului 2020, am activat cu dl Chicu în condiții critice și modul în care el a acționat m-a determinat să iau această decizie. Dacă analizați lista membrilor actuali, o bună parte din aceștia nu au experiență politică. Partidul este de centru-dreapta, este opusul PSRM-ului, este un partid care are o viziune clar determinată de integrare europeană, noi ne propunem să nu ne aruncăm dintr-o extremă în alta cu inițiative populiste, ci să venim cu idei concrete de dezvoltare economică”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Viorica Dumbrăveanu a fost ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în perioada noiembrie 2019 - decembrie 2020, anterior fiind consiliera pe probleme sociale a fostului președinte Igor Dodon.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău