Viorica Dăncilă a demisionat din funcția de președinte al PSD. Ce a declarat despre participarea sa la prezidențiale

  • 27 Noiembrie 2019 08:30
Viorica Dăncilă a demisionat din funcția de președinte al PSD. Ce a declarat despre participarea sa la prezidențiale

Viorica Dăncilă a declarat că ea și-a depus demisia din funcția de președinte al PSD, fiind un act unilateral. Aceasta a precizat că a făcut tot ce a putut la alegerile prezidențiale și că se bucură că partidul a obținut un scor aproape de cel de la alegerile parlamentare din 2016., informează Mediafax.

„Eu mi-am depus demisia. A fost un act unilateral. Au vorbit fiecare dintre colegi. Unii au considerat că e necesar schimbarea conducerii partidului. Am considerat că sunt un președinte responsabil care vrea să iasă pe ușa din față și acest lucru trebuia realizat”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți, la finalul unei ședințe CEx care a durat circa șase ore, potrivit sursei citate.

Întrebată dacă îi pare rău că a candidat la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă a răspuns: „Am făcut tot ceea ce am putut. Nu nu îmi pare rău de acest lucru. Eu cred că trebuie să luăm în calcul și condițiile în care am candidat. Să luăm în considerare că în 2014 niciunul nu era în funcție. Mă bucur că PSD a obținut totuși voturile pe care le-a obținut în 2016”.

Marcel Ciolacu este președinte interimar al PSD, după demisia Vioricăi Dăncilă și a întregului Birou permanent al partidului. Singurul care nu a demisionat a fost Eugen Teodorovici, a cărui funcție de președinte executiv nu mai există, după dizolvarea Biroului permanent.

Paul Stănescu va fi interimar secretar general.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău