Viorel Țopa condamnat la închisoare

  • 30 Septembrie 2016 01:45
Viorel Țopa condamnat la închisoare

Omul de afaceri Viorel Țopa a fost condamnat joi, 29 septembrie, la 9 ani de închisoare pentru uz de fals și spălarea banilor în proporții deosebit de mari.

Totodată, Judecătoria Buiucani i-a aplicat în același dosar pedeapsa de 7 ani de închisoare și cumnatului acestuia, Răzvan Paveliu, care a figurat în calitate de complice la acțiunile lui Viorel Țopa.

Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de procurorul Anticorupție, Viorel Morari.

Condamnarea celor doi a fost anunțată inițial de liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, în cadrul unor dezbateri organizate astăzi de Centrul de Jurnalism Independent.

Viorel Țopa are condamnare anterioară de la care s-a eschivat și Judecătoria Buiucani a dispus cumularea pedepselor, stabilind în total 15 ani de detenție în penitenciar de tip închis. Oamenii de afaceri Viorel și Victor Țopa, despre care se afirmă că ar finanța Platforma „Demnitate și Adevăr” se află în Germania, unde au cerut refugiu, pe motiv că în Republica Moldova ei ar fi persecutați pe motive politice. Aceștia neagă acuzațiile ce li se aduc și susțin că dosarele în care figurează le-ar fi fost înscenate la comanda vicepreședintelui PD, Vlad Plahotniuc.

Sentințele au fost pronunțate în lipsa persoanelor condamnate, iar instanța a eliberat mandat de căutare internațională pe numele lui Victor Țopa și Răzvan Paveliu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău