Viorel Morari, prezent la ședința CSP, a cerut să fie audiat referitor la procurorul general

  • 11 Iulie 2019 10:33
Viorel Morari, prezent la ședința CSP, a cerut să fie audiat referitor la procurorul general

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor au intrat în deliberări pentru a discuta despre sesizarea ministrului de interne, Andrei Năstase, în privința procurorului general, Eduard Harunjen.

Consiliul Superior al Procurorilor, convocat în ședință la ora 10.00, discută două chestiuni, una dintre care se referă la examinarea cererii depuse de trei membri ai Consiliului privind unele informații lansate în spațiul public.

În timpul ședinței, unul dintre membrii CSP, Dumitru Pulbere, a solicitat ca Eduard Harunjen să fie suspendat din funcție, pentru o perioadă. El a mai propus să fie delegat un procuror din oficiu care să verifice acuzațiile care i se aduc lui Eduard Harunjen.

Convocarea ședinței CSP a fost solicitată de trei membri ai Consiliului: ministrul Justiției Olesea Stamate, academicianul Ion Guceac și profesorul Dumitru Pulbere.

La CSP este prezent și fostul procuror-șef anticorupție, Viorel Morari. Acesta a solicitat sa fie audiat in ședința pe marginea subiectului legat de procurorul general Eduard Harunjen, în privința căruia Parlamentul s-a expus în ședința de marți. Deputații au stabilit că Eduard Harunjen a participat ilegal la concursul pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova. 

Amintim că luni, ministrul de Interne, Andrei Năstase, a sesizat CSP să inițieze procedura de pornire a urmăririi penale împotriva Procurorului General Eduard Harunjen pentru coparticipare la uzurparea puterii de stat, depășirea atribuțiilor de serviciu, amestec în înfăptuirea justiției și corupere pasivă.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău