Viorel Morari confirmă reținerea lui Leonid Talmaci

  • 04 Martie 2017 09:31
Viorel Morari confirmă reținerea lui Leonid Talmaci

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari confirmă reținerea lui Leonid Talmaci, membru al Consiliului Economic de pe lângă președintele Republicii Moldova.

Procurorul a declarat pentru Deschide.md că pe același dosar figurează și șeful departamentului juridic al Moldincombank (reținut pe 8 februarie) și un șef al Comitetului de Conducere al BC „Moldindconbank” aflat deja în arest la domiciliu pe un alt dosar. Prejudiciul total provocat de grupul criminal organizat față de AO BNAA, se ridică la peste 15 milioane de lei.

Potrivit mandatului de arestare, Talmaci este învinuit de participație într-un grup criminal organizat specializat în escrocherii în proporții deosebit de mari, cauzarea de daune materiale prin înșelăciune sau abuz de încredere și abuz în serviciu.

Mai exact, Talmaci este învinuit că ar face parte dintr-un un grup criminal organizat constituit din persoane identificate și neidentificate care a sustras bani de pe conturile Agroindbank și Moldinconbank ale Asociația Obștești "Biroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule", scrie Deschide.md. 

Leonid Talmaci a fost numit vineri, 3 martie, membru al Consiliului Economic de pe lângă președintele Republicii Moldova.

Viorel Morari confirmă reținerea lui Leonid Talmaci

Leonid Talmaci este economist, a îndeplinit funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei din 1991 și până în anul 2009. Din 2013 Leonid Talmaci este președinte al Asociației Băncilor din Moldova.[3]

Pe 20 ianuarie 2015 Leonid Talmaci a fost numit în funcția de președinte al Comitetului de conducere al BC Moldindconbank.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău