Viorel Cibotaru despre situația de la Comrat: Se încearcă crearea unui precedent

  • 15 Ianuarie 2014 18:35
Viorel Cibotaru despre situația de la Comrat: Se încearcă crearea unui precedent

Acțiunile din Găgăuzia nu reprezintă altceva decât încercarea de creare a unui precedent pe teritoriul Republicii Moldova menit să servească drept argument juridic pentru Moscova de destabilizare a situației în țară.

Este opinia exprimată de către analistul Viorel Cibotaru în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău. Potrivit lui Viorel Cibotaru, situația actuală din Găgăuzia poate crea impresia greșită că la nivel local există o neînțelegere între locuitorii din regiune și restul populației Republicii Moldova.

Conflictul transnitrean degenerează pe zi ce trece, ceea ce va putea fi folosit de unele forțe politice din țară pentru a crea impresia că statul Republica Moldova este un stat falimentar, care nu poate să se autoadministreze, susține Viorel Cibotaru.

În opinia analistului, acțiunile din Găgăuzia, precum și recentele presiuni asupra școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană sunt coordonate de Rusia și sunt menite să forțeze Chișinăul să nu semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău