Viorel Badea: Nu ne-am născut ieri sau alaltăieri în Basarabia, suntem aici dintotdeauna

  • 26 Noiembrie 2020 09:18
Viorel Badea: Nu ne-am născut ieri sau alaltăieri în Basarabia, suntem aici dintotdeauna

Candidatul Partidului Național Liberal, Viorel Badea, în cadrul alegerilor parlamentare din România în Senat, afirmă că formațiunea din care face parte este demult prezentă pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, oficialul român face trimitere la faptul că în urma studierii arhivelor de la Chișinău, peste 40% dintre cei deportați de regimul sovietic, erau membri ai PNL, notează IPN.

„Eu reprezint Partidului Liberal Național. Partidul Liberal Național a fost la guvernare în Basarabia în anii 1940. De exemplu, primarul orașului Bălți era liberal și era ucrainian. Ceea ce arată că Partidul Național Liberal aveau abordare foarte corectă. Noi nu ne-am născut ieri sau la alaltăieri în Basarabia, suntem aici dintotdeauna”, a declarat Viorel Badea în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

În context, politicianul român menționează că locuitorii Republicii Moldova au nevoie de „pâine și dreptate”, iar România a oferit suport pentru a forma o justiție corectă în Republica Moldova.

„România este deja un model în ceea ce privește o justiție corectă. Dacă-l întrebați pe fiecare basarabean dacă a auzit despre Codruța Kovesi, cu siguranță a auzit și cu siguranță își dorește fiecare o Codruța Kovesi. Există foarte multe schimburi de experiență între instituțiile care se ocupă de justiție ale celor două țări, sunt foarte mulți procurori din Republica Moldova care au făcut studiile în România și care sunt deprinși cu modalitatea de a asigura o justiție corectă”, a adăugat Viorel Badea.

Potrivit membrului PNL România, de justiția din Republica Moldova depind atât fondurile care pot veni din partea partenerilor europeni, cât și integrarea în Uniunea Europeană.

„Autoritățile din Republica Moldova trebuie să înțeleagă că banii care vin din Uniunea Europeană nu vor veni fără condiționalități, vor veni numai dacă Republica Moldova va fi un stat de drept și dacă se vor respecta deciziile justiției, atunci Republica Moldova ar putea beneficia de aceste fonduri și trebuie să țină cont de acest lucru în mod absolut obligatoriu”, a concluzionat politicianul Român.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
28,24
Cer fragmentat
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Tue
24
Wed
25
Thu
25
Fri
26
Sat
26

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău