Violonistul Mihai Neniță: Muzica se face cu dragoste

  • 02 Decembrie 2013 11:21
Violonistul Mihai Neniță: Muzica se face cu dragoste

La concertul pe care l-a susținut recent la Chișinău, Mihai Neniță a ridicat sala în picioare datorită tehnicii sale uimitoare de a cânta la vioară.

 

Violonistul Mihai Neniță, născut la Chișinău, s-a stabilit cu traiul în România, unde a devenit cunoscut după ce a colaborat cu mai mulți artiști renumiți, între care Valeriu Sterian, Paula Selling, Ovidiu Lipan Țăndărică, Anca Parghel, Mircea Rusu Band, Vama Veche și Nicu Alifantis. Recent, a revenit la Chișinău, într-un concert alături de Ducu Bertzi, unde a încântat publicul basarabean. Datorită talentului său excepțional, regretatul regizor Emil Loteanu l-a invitat să interpreteze rolul marelui violinist Georges Boulanger, pe numele său adevărat Vasile Pantazi. Filmul nu a mai ajuns să fie turnat, însă, pentru că Emil Loteanu s-a stins din viață.

La concertul pe care l-a susținut recent la Chișinău, Mihai Neniță a ridicat sala în picioare datorită tehnicii sale uimitoare de a cânta la vioară.

Publicul a izbucnit în aplauze, mai ales după ce interpretul de muzică folck, Ducu Bertzi, alături de care a susținut un turneu prin toată Republica Moldova, a anunțat că Mihai Neniță este basarabean.

A început să studieze vioara de la 4 ani, iar la 12 ani obținuse o bursă la liceul de muzică "Dinu Lipatti", din București, unde se mută cu familia. Aici a făcut cunoștiță cu foarte mulți artiști, viitorii săi colegi de scenă, ne povestește Mihai Nență.

Pe Ducu Bertzi l-a cunoscut acum un deceniu și de atunci lucrează împreună, ajungând și foarte buni 

A fost apreciat de regretatul regizor Emil Loteanu, care l-a invitat să colaboreze în filmul dedicat unui alt mare violinist român, Vasile Pantazi, cunoscut sub pseudonimul Georges Boulanger.

Recunoaște că îl emoționează concertele pe care le dă acasă, în Republica Moldova, deși admite că aici, poate, norocul nu i-ar fi surâs la fel ca în România.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău