Violențe cumplite în Mexic: Peste 200 de cadavre au fost găsite din ianuarie până acum

  • 21 Iunie 2020 20:59
Violențe cumplite în Mexic: Peste 200 de cadavre au fost găsite din ianuarie până acum

Cel puțin 12 persoane au fost ucise de focuri de armă trase de grupuri rivale în weekend în nordul Mexicului, în statul Sonora, unde au fost țintite locuințe, mașini și benzinării, potrivit mass-media locale, informează DPA duminică, citată de Agerpres.

Activistul Adrian LeBaron a distribuit pe Twitter un video ce arată mai multe cadavre întinse pe un drum de țară. În urma violenței, poliția, forțele armate și garda națională au fost trimise în zonă.

Între timp, în centrul Mexicului, forțele de securitate au arestat 26 de membri suspecți ai cartelului Santa Rosa de Lima. Membrii cartelului au ridicat baricade și au dat foc vehiculelor poliției pentru a împiedica intervenția.

Gruparea din statul Guanajuato este implicată în principal în furtul de benzină și se luptă în prezent cu cartelul Jalisco Nueva Generacion pentru controlul regiunii.

Cartelul Nueva Generacion numește zona Guadalajara drept casa sa. Mai multe morminte comune, conținând cel puțin 215 de cadavre, au fost găsite aici recent, între ianuarie și mai, potrivit Procurorului statului.

Bande puternice se angajează în lupte sângeroase pentru a controla comerțul cu droguri în SUA

Mormintele comune au fost găsite în zona metropolitană a Guadalajara, capitala statului Jalisco și al doilea oraș din Mexic, a anunțat sâmbătă procurorul Gerardo Octavio Solis.

Multe dintre cadavre au fost deja identificate.

Un război al drogurilor brutal, cu zeci de mii de morți și mulți dispăruți, zguduie Mexicul de ani, bande puternice angajându-se în lupte sângeroase pentru a controla comerțul cu droguri din SUA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău