Vinul Moldovei va fi apreciat de un juriu specializat format din 30 de experți străini și locali în cadrul unui concurs național

  • 08 Noiembrie 2023 11:16
Vinul Moldovei va fi apreciat de un juriu specializat format din 30 de experți străini și locali în cadrul unui concurs național

Evenimentul va avea loc în data de 9 și 10 noiembrie, marcând astfel, cea de-a doua ediție a concursului „Vinul Moldovei” desfășurat în conformitate cu regulile internaționale stabilite de Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV).

Concursul național „Vinul Moldovei” este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), cu suportul partenerului strategic USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală (RCRA), se arată în comunicatul qubo.md.

Aproximativ 300 de vinuri produse de vinificatorii moldoveni au fost înscrise pentru a fi evaluate de un juriu specializat la cea de-a doua ediție a concursului național „Vinul Moldovei”.

La ceremonia de inaugurare și-au anunțat prezența:

Ștefan Iamandi, Directorul Oficiul Național al Viei și Vinului
Vladimir Bolea, Ministrul Agricultuii și Industriei Alimentare
Laura Hruby, Adjunctul șefului misiunii diplomatice, Ambasada SUA în
Moldova
Brian Wittnebel, Oficiul pentru creștere economică, Misiunea USAID
Moldova
Elizaveta Breahnă, Președintele concursului național „Vinul Moldovei”

Startul concursului va fi dat în data de 9 noiembrie, începând cu ora  10:00, în incinta Digital Park (str. Mihai Viteazul 15 A). Sesiunea de degustare a vinurilor va începe la 10:30 și va dura până la ora 14:00.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău